Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat hovězí ragú | recept

Jak udělat hovězí ragú | recept. Recept na hovězí ragú - velmi známé a oblíbené jídlo z hovězího masa. Vyzkoušejte můj oblíbený recept na hovězí ragú krok za krokem. Dobrou chuť!

Co je potřeba

2 lžíce oleje
lžička cukru
cibule
400 - 600 g zadního hovězího
sůl
200 ml červeného vína
200 g kořenové zeleniny
lžíce másla
hladká mouka

1

Na oleji zkaramelizujeme cukr dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme.

2

Pak přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme.

3

Osolíme, podlijeme částí vína a dusíme doměkka.

4

Podle potřeby podléváme. Mezitím nakrájíme na plátky kořenovou zeleninu a přidáme ji k hovězímu masu.

5

Po chvíli zahustíme jíškou z másla a mouky.

6

Přidáme zbylé víno a dusíme doměkka.

7

Hovězí ragú podáváme s noky.

Šťávu z masa necedíme ani nemixujeme.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.