Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat hovězí samosas | recept

Jak udělat hovězí samosas | recept. Indická kuchyně je typická především velkým zastoupením pro nás exotického koření - kurkuma, šafrán a chilli papričkami. Uvařte si s námi hovězí samosas, jde o smažené taštičky z listového těsta plněné masovou směsí.

Co je potřeba

1 polévková lžíce rostlinného oleje + olej navíc na fritování
1 nadrobno nasekaný stroužek česneku
1 lžička najemno strouhaného čerstvého zázvoru
1 středně velká, najemno nakrájená cibule
1 lžíce kari koření
půlka lžičky kurkumy
200 g mletého hovězího masa
90 g mraženého hrášku
1 polévková lžíce hnědého cukru
1 kg listového těsta
čtvrt šálku nadrobno nasekaných koriandrových lístků

1

Česnek a zázvor osmažíme na oleji. Po minutě přidáme cibuli, kari a kurkumu. Restujeme 2 3 minuty.

2

Poté přidáme hovězí maso, dobře promícháme a opékáme asi 5 7 minut. Vmícháme hrášek a necháme zcela vystydnout. Z rozváleného listového těsta vykrájíme 24 koleček o průměru asi 10 cm.

3

Doprostřed dáme vychladlou směs a posypeme koriandrem.

4

Kolečko přehneme napůl a okraje dobře stlačíme, aby náplň nevytékala ven.

5

Taštičky smažíme na rozpáleném oleji 2 minuty po každé straně, až jsou zlaté a křupavé.

Podáváme s tzatziki.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.