Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jahodové marshmallow | recept na domácí marshmallow

Jak udělat jahodové marshmallow | recept na domácí marshmallow. Z jahod lze velmi snadno vyrobit pěnovou cukrovinku, která chutná  podobně jako marshmallow. Na rozdíl od kupovaného želé tato domácí sladká pochoutka neobsahuje barviva, škrob a průmyslová aromata. Zrovna teď ji můžete  připravit z čerstvých jahod, ale až skončí jejich sezona, stejně poslouží maliny, borůvky a jiné měkké ovoce. 

Co je potřeba

  •  500 g jahod
  • 40 g práškové želatiny
  • 150 g moučkového cukru
  •  2 lžíce citronové šťávy
1

Jahody přeberte a vyberte nejvyzrálejší plody. Opláchněte je, odstraňte kališní lístky a vhodným nástrojem je rozmačkejte.

2

K jahodové hmotě přidejte práškovou želatinu, dobře ji promíchejte a nechte zhruba 10 minut bobtnat.

3

Směs jahod a želatiny zahřívejte na mírném teple. Želatina se nikdy nesmí vařit, neztuhla by. Do teplé hmoty vmíchejte moučkový cukr a šťávu z citronu. Cukr musí být moučkový, krystal  se špatně  rozpouští a nerozpuštěné krystalky při konzumaci působí rušivě.

4

Jakmile je želatina s cukrem rozpuštěná, teplou směs vyšlehejte do pěny šlehačem nebo ručním mixerem. Hmota nabyde na objemu a změní barvu.

5

Malý pekáček s vyšším okrajem (silikonové formy) vyložte papírem na pečení a  potřete ho olejem. Jahodovou hmotu do něj rozetřete a povrch uhlaďte stěrkou. Dejte do chladu ztuhnout.

6

Ztuhlé marshmallow nakrájejte ostrým nožem nebo rádlem na kousky. Můžete je obalit kakaem, polít čokoládou nebo nechat jen tak. Nezbývá nic jiného než popřát dobrou chuť.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.