Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat krém na plnění dortů nebo cukroví | recept na krém ze Spekulek

Krém na plnění dortů nebo cukroví | recept na krém ze Spekulek. Krém podle následujícího receptu se výborně hodí k plnění piškotových zákusků, rolád i drobného cukroví z lineckého těsta. Má výraznou chuť kořeněných sušenek a není příliš sladký. Spekulky můžete nahradit karamelovými sušenkami Lotus nebo jinými sušenkami, vyzkoušené mám BeBe. Příprava krému je snadná a celkem rychlá. Krém doporučuji alespoň 2 hodiny nechat stát, aby strouhanka ze sušenek nebyla patrná. Po nějaké době totiž změkne a krém je krásně hladký.

Co je potřeba

  • 200 g Spekulek (i jiné sušenky)
  • 125 g zahuštěného neslazeného kondenzovaného mléka (množství je opravdu v gramech)
  • 75 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 1 kávová lžička mleté skořice
1

Nejprve pomocí mlýnku na strouhanku nebo mixeru připravte strouhanku ze sušenek.

2

Do rozemletých sušenek přidejte cukr se skořicí a pořádně promíchejte.

3

Odvažte kondenzované mléko, přidejte máslo a zahřívejte dokud se máslo nerozpustí. Směs se nesmí vařit.

4

Rozpuštěné máslo s mlékem přidejte do misky k suché směsi a vařečkou promíchejte. Směs bude řídká, ale nebojte se, při chladnutí bude houstnout. Při chladnutí se vám bude zdát, že se krém srazil. Neobávejte se, po dostatečném nabobtnání strouhanky ze sušenek se krém vyhladí.

5

Chladnutí krému urychlíme vložením nádoby do studené vody (třeba dřezu). Krém občas promícháme. Po úplném vychladnutí ihned používáme nebo naplníme do sklenic a uskladníme v chladničce.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kokosové sušenky | recept
Kokosové sušenky | recept. Recept na tyto sušenky pochází z mojí sbírky receptů (otištěných v časopisu) z padesátých let. Tehdy se sušenky po upe…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.