Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat krémovou náplň z bílé čokolády | recept

Jak udělat krémovou náplň z bílé čokolády | recept. Dobrý piškotový korpus si přece zaslouží lahodnou náplň. A jakou jinou než náplň z bílé čokolády. A protože jsem dostala od několika čtenářek a čtenářů mých receptů řadu žádostí o podobný recept, tady je. Recept na domácí krémovou náplň z bílé čokolády krok za krokem.

Co je potřeba

200 ml smetany na vaření
100 ml slazeného kondenzovaného mléka
70 g másla
60 g bílé čokolády
2 žloutky
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
1 lžíci cukru moučky
špetka soli

1

Dvě třetiny smetany a sladké mléko smícháme a přivedeme k varu.

2

Přidáme bílou čokoládu, kterou jsme si předtím nalámali, a mícháme.

3

Zbytek smetany smícháme s pudinkovým práškem, se žloutky a solí.

4

Přidáme do teplé směsi a povaříme.

5

Krém z bílé čokolády necháme vychladnout.

6

Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme do krému.

7

Krém z bílé čokolády rozetřeme na upečený korpus a nakonec jednoduše dozdobíme ovocem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit chalvu | recept
Jak připravit chalvu | recept. Chalva je tradiční orientální cukrovinka ze sezamu a medu. I když je poněkud kaloričtější, určitě je zdravější, než nap…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.