1

Pro přípravu křenové pomazánky si přichystejte tyto suroviny : 250 g měkkého tučného tvarohu, dále bude zapotřebí 1 lžíce čerstvého strouhaného křenu, 1 bílá cibulka, snítka pažitky, sůl, může být navíc i špetka moučkového cukru a olivový olej.

2

Křen nastrouhejte najemno, stačí 1 polévková lžíce. Nakrájejte nadrobno cibuli a nasekejte pažitku. Přichystejte si pánev, cibuli smažte, až zesklovatí, pak na krátkou chvíli přidejte i nastrouhaný křen. Ale pozor, opravdu jen na 30 vteřin. Díky tomu křen nebude tak pálivý, zvýrazní se ale jeho chuť a aroma.

3

Teď přichází na řadu měkký tvaroh a pažitka. Suroviny smícháme s vychlazeným křenem a cibulí, dochutíme solí, špetkou cukru a trošičkou olivového oleje. Výtečná křenová pomazánka na tvarohovém základu je hotová a můžete ji servírovat. Dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)