Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat paštiku z drůbežích jater s pršutem | recept

28. Únor 2014

Tento názorný recept na paštiku z drůbežích jater vás provede celou přípravou domácí paštiky. Na výrobu paštiky si přichystejte 700 g drůbežích jater a 10 plátků pršutu, tedy sušené vepřové šunky (prosciutto). Použijeme také šunkovar. Jak na to? Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a rozmarýn orestujeme na oleji, přidáme očištěná játra, osolíme, opepříme. Do receptu zapojíme také portské. Víno přilijeme ke směsi přidáme obyčejné máslo a rozmixujeme. Zbytek receptu zhlédněte ve video receptu na paštiku z drůbežích jater krok za krokem.

Co je potřeba

Suroviny na paštiku z drůbežích jater:

700 g drůbežích jater
10 plátků šunky prosciutto
70 g másla
50 ml portského vína
50 ml olivového oleje
1 menší cibule
česnek dle chuti
větvička čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články