Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pomazánku z tresčích jater | recept

Pomazánka z tresčích jater | recept. Tresčí játra jsou lahodná sama o sobě. Můj recept vám ukáže, jak připravit pomazánku z tresčích jater, která ještě více podtrhne jejich chuť. Pomazánka je výborná na chleba nebo jako příloha k zeleninovému salátu. Přeji vám dobrou chuť!

Co je potřeba

Na přípravu pomazánky z tresčích jater:

2 plechovky tresčích jater
cibule - 1 ks
čerstvě vymačkaná šťáva z citronu
sůl
mletý pepř
příloha: nejlépe opečený toastový chléb

1

Pusťte se do přípravy pomazánky. Nejprve nakrájejte cibuli na drobné kousky.

2

Připravte si tresčí játra, slijte z konzervy olej. Pokud olej ponecháte, zahustěte tresčí játra strouhankou.

3

Tresčí játra rozmixujte nebo rozmačkejte. Záleží jen na nás, zda máte raději větší kousky nebo chcete pomazánku krémovité konzistence. Tresčí játra přidejte k nakrájené cibuli a dobře promíchejte.

4

Na závěr pomazánku z tresčích jater ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Pomazánka z tresčích jater je hotová a tím i tento recept. Přeji dobrou chuť!

Autor: chiquita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat lososovou pomazánku | recept
Jak udělat lososovou pomazánku | recept. Pokud si chcete připravit pomazánku z mořské ryby, konkrétně z lososa, pak jsou následující řádky určeny práv…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.