Co je potřeba

350 g rajčat nebo 100 g rajského protlaku
40 g sádla
40 g hladké mouky
mletá paprika
30 g rýže
cukr
ocet
bobkový list
sůl
polévkové koření
půl litru vody
strouhaný sýr

1

Očištěná rajčata pokrájíme na menší kousky, podlijeme 0,1 litru vody a podusíme. Měkká račata pak prolisujeme.

2

Ze sádla (oleje) a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme papriku, po zpěnění zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Probereme, propláchneme a spaříme rýží.

3

Za čtvrt hodiny vsypeme do polévky spařenou rýži, přidáme bobkový list, sůl a vaříme, až rýže změkne.

4

Bobkový list vyjmeme, přidáme prosilovaná rajčata, podle potřeby osladíme, přidáme polévkové koření a okyselíme kapkami octa a krátce povaříme.

5

Každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)