Co je potřeba

1 balíček vanilkového cukru
125 g moučkového cukru
60 g škrobu
4 vejce
80 g polohrubé mouky
lžička prášku do pečiva
krém a poleva:
6 plátků želatiny
300 g červeného rybízu
200 ml smetany na šlehání
50 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
200 g smetanového jogurtu
1 balíček světlé polevy na dort
250 ml šťávy z červeného rybízu

1

Troubu rozehřejeme na 170°C.

2

Bílek vyšleháme na tuhý sníh a přidáváme vanilkový cukr. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme škrobovou moučku, mouku a prášek do pečiva.

3

Pak přimícháme sníh z bílků. Těsto dáme na pečící papír a 20 minut pečeme.

4

Povaříme polovinu rybízu 7 minut ve 3 lžících vody. Pak propasírujeme a necháme vychladnout.

5

Vyšleháme smetanu dotuha a opět přidáme práškový a vanilkový cukr.

6

Do 3 lžic smetany vmícháme změklou želatinu a zbytek smetany.

7

Jogurt s propasírovaným i ostatním rybízem smícháme. Smetanou natřeme na piškot a necháme zchladnout.

8

Podle návodu připravíme dortovou polevu narybízové řezy a přidíme cukr a rybízovou šťávu.

9

Opět necháme ztuhnout. Rozetřeme na smetanovou vrstvu.

10

Ještě hodinu necháme rybízové řezy vychladnout.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.666665
Average: 3.7 (6 votes)