Co je potřeba

Tavený sýr
20 dkg anglické slaniny
pažitka
pomazánkové máslo
1 cibule
veka (housky)

1

Zapékanou pomazánku z pomazánkového másla, slaniny, sýru a pažitky začneme tím, že si připravíme všechny ingredience. Nakrájíme veku nebo rozkrojíme housky na polovinu, abychom na rozkrojenou plochu následně namazali pomazánku. Zároveň si zapneme troubu, aby se předehřála, neboť pomazánka bude během 10 minut hotová.

2

Oloupeme, omyjeme a nakrájíme na jemno cibuli. Přidáme tavený sýr, pokud chceme mít pomazánky víc, můžeme použít ještě jeden sýr, nezáleží na tom, jaký. Nastrouháme třeba ementál, nebo tam rozetřeme sýr plísňový, hermelínový a podobně. Každý sýr navíc dodá pomazánce výraznější chuť i přidá na objemu. My jsme použili pomazánkové máslo s pažitkou.

3

Nakrájíme na menší kousky anglickou slaninu. Pokud chceme libovou variantu pomazánky, může to být šunka od kosti (nebo jakákoliv šunka). Vše smícháme dohromady, včetně nakrájené cibulky, podle chuti dosolíme nebo opepříme.

4

Pomazánku namažeme na večky nebo rozkrojené housky a dáme na 7 až 10 minut do předehřáté trouby zapéct na 150 až 180 stupňů (podle vaší trouby, jak to máte vyzkoušené). Večky se zapečenou pomazánkou jsou křehké, křupavé a vlažné chutnají náramně.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.2
Average: 4.2 (5 votes)