Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat salámovou pomazánku s křenem | recept

Salámová pomazánka s křenem | recept. Salámová pomazánka obohatí jídelníček o pestrost a chuť. Kdo má rád výrazné chutě a trochu ostřejší pokrm, tak je to správně zvolený akcent. Je pravdou, že složení pomazánky (vzhledem k majonéze) není zcela v souladu se zdravou výživou, ale některým strávníkům to vyhovuje, a kdo z nás by si nechtěl někdy ve volbě stravy zahřešit. Salámová pomazánka s křenem je vláčná a celkově skvělá.

Co je potřeba

  • 25–30 dkg salámu
  • kořen křenu (křemík ve skleničce)
  • 2–3 vejce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce majonézy
  • malá lžička
  • hořčice sůl
1

Připravíme si všechny ingredience na salámovou pomazánku s křenem – salám podle chuti. Vhodné jsou měkké salámy, jdou jednoduše a rychle nastrouhat. Může to být salám Gothaj nebo jakýkoliv libový salám – kuřecí, lahůdkový, krůtí a podobně. Křen nemusíme nutně mít jako kořen, můžeme si koupit křemík ve skleničce. Ty jsou různého typu, méně i více ostré. Zde se hodí více ostrý, vzhledem k dalším ingrediencím by u mírně ostrého křemíku nebyla chuť křenu příliš znát. Cibule nemusí být velká.

2

Nastrouháme salám na hrubém struhadle a přidáme křen. Pokud máme kořen, kousek křenu oloupeme a omyjeme, strouháme na jemném struhadle! Křen musí být skutečně strouhaný na jemno, hrubá struktura by narušila celou konzistenci pomazánky a kousnutí do hrubé hrudky křenu by nebylo příjemné. Křenu strouhaného nebo křemíku dejte do salámové pomazánky tolik, aby vám to vyhovovalo chuťově. Pokud počítáte i s dětmi, dáme tam raději méně, aby nebyla pomazánka ostrá.

3

Cibuli oloupeme, omyjeme, nakrájíme na jemno na pracovním prkénku a dáme do mikrovlnky na několik vteřin "spařit". Takto upravená cibulka není tak štiplavá. Silice, které obsahuje jsou zjemněné. Přidáme lžíci majolky a lžičku hořčice a vše zamícháme. Osolíme podle chuti, pepřit raději nebudeme, ostrost pomazánky je dostačující.

4

Salámová pomazánka s křenem je připravená k servírování. Pomazánku můžeme podávat s pečivem nebo namažeme na večky. Pokud vás netíží čas, můžete večky opéct na sucho na pánvi a na vlažné večky natřít pomazánku. Dobrá chuť je tak zaručena.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na domácí Ferrero Rocher
Jak na domácí Ferrero Rocher | recept na domácí ferrero kuličky. Kdo by nemiloval, luxusní pochoutku zvanou Ferrero Rocher, že? Jemnou, vláčnou, krémo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.