Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat segedínský guláš | recept

Jak udělat segedínský guláš | recept. Segedínský guláš recept. Segedínský guláš - to je dar maďarské kuchyně, který si na českých stolech udělal výrazné místo. Chuť segedínského guláše je nezaměnitelná, jak je známo, do segedínského guláše patří zelí. Jak na to? Originální recept na segedínský guláš krok za krokem.

Co je potřeba

středně velká cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
400 g vepřové plece
sůl
lžička drceného kmínu
2 lžičky sladké mleté papriky
400 - 600 g kysaného zelí
hladká mouka
250 g zakysané smetany

1

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso.

2

Osolíme, posypeme paprikou, podlijeme a zvolna dusíme téměř doměkka.

3

Přidáme překrájené kysané zelí a guláš dusíme doměkka.

4

Před dohotovením segedínského guláše zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.

5

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.

Do segedínského guláše lze přidat i čerstvý kopr.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat vepřové rizoto | recept
Jak udělat vepřové rizoto | recept. Vepřové rizoto - to je tradiční jídlo, o které není snad v každé restauraci nouze. Pokud si s receptem na přípravu…
Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.