Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat slepici na víně | recept

Jak udělat slepici na víně | recept. Recept na slepici na víně. Starší slepici lze před dušením uvařit v osolené vodě. Vývar pak můžeme použít na polévku. Uděláme si nyní společně skvělý oběd. Budeme potřebovat slepici, kterou si upravíme na víně. Dobrou chuť!

Co je potřeba

1 slepice nebo velké kuře
sůl
mletý pepř
1 lžíce koření divočina
hladká mouka
2 lžíce oleje
100 g slaniny
1 cibule
130 ml červeného vína
2 mrkve
¼ celeru
2 petržele
1 lžíce kečupu
petrželka

1

Slepici naporcujeme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na oleji opečeme.

2

Maso vyjmeme, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a lehce rozškvaříme.

3

Pak přisypeme nakrájenou cibuli, zpěníme, maso vrátíme, podlijeme trochou vody a vínem a dusíme.

4

Dle potřeby podléváme.

5

V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.

6

Omáčku ochutíme kečupem a povaříme.

7

Nakonec přidáme nakrájenou petrželku.

8

Podáváme s opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit hovězí bourguignon | recept
Jak uvařit hovězí bourguignon | recept. Následující úprava hovězího masa má svůj původ ve Francii. Stejně jako mnoho jiných pokrmů má i tento recept v…
Jak uvařit kubánské congrí | recept
Kubánské congrí | recept. Kubánské congrí jsem poprvé ochutnala v 80. letech a přes počáteční nedůvěru (přece jen vzhledově pokrm příliš nezaujme) mně…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.