Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat špaldové sušenky s třtinovým cukrem | recept

Jak udělat špaldové sušenky s třtinovým cukrem | recept. Hnědý třtinový cukr se získává z rostliny, která je podobná bambusu - cukrové třtiny, která dorůstá do výšky pěti metrů a sklízí se v květnu a v červnu, kdy teplé sluneční paprsky přeměňují obsažený škrob na cukr. Mezi nejvýznamnější vývozce cukrové třtiny patří Mauritius. A my si uděláme špaldové sušenky s třtinovým cukrem.

Co je potřeba

Na 20 ks:
2 vejce
60 g třtinového cukru
sůl
70 g hladké špaldové biomouky

1

Oddělíme žloutky od bílků.

2

Žloutky ušleháme s cukrem.

3

Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a střídavě do něj vmícháváme mouku a vyšlehané žloutky.

4

Těsto naplníme do cukrářského sáčku.

5

Na plech vyložený papírem nastříkáme kolečka asi o průměru 5 cm.

6

Sušenky pečeme při 120°C asi 12 – 15 minut.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.