Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vajíčkovou pomazánku | recept

Vajíčková pomazánka – nejlepší recept. Česká klasika mezi pomazánkami je vajíčková pomazánka. Není pochyb, že vajíčková pomazánka patří k těm nejoblíbenějším pomazánkám v české kuchyni. Jednak pro snadnou přípravu, jednak pro širokou škálu využití – vajíčková pomazánka je použitelná od obložených chlebíčků, přes jednohubky až po obložené bagety. Vajíčkovou pomazánku připravíte snadno a rychle, stačí vám pouze potřebné suroviny a následující jednoduchý recept. Vajíčková pomazánka krok za krokem.

Co je potřeba

Na přípravu vajíčkové pomazánky si dle receptu přichystejte tyto suroviny:

  • vajíčka natvrdo 5 ks
  • cibule 1 ks
  • majonéza 1 sáček
  • sterilovaný hrášek 1 malá plechovka
  • sůl, pepř
1

Přípravu vajíčkové pomazánky začněte tím, že cibuli oloupete a nakrájíte na drobné kousky.

2

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme k cibuli.

3

Ke směsi přidáme majonézu a sterilovaný hrášek.

4

Vajíčkovou pomazánku dochutíme solí a pepřem, vše důkladně promícháme.

5

Výborná vajíčková pomazánka je hotová a připravená k podávání na krajíci chleba, bagetě nebo jednohubkách. Na závěr můžeme pomazánku dozdobit pažitkou. Dobrou chuť!

Autor: chiquita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články