Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vánoční jedle | recept na vánoční cukroví

30. Březen 2020

Jak udělat vánoční jedle | recept na vánoční cukroví. Uděláme si vánoční specialitku - vánoční jedle. Pro recept budeme potřebovat mimo jiné máslo, vejce, cukr, mouku. Vánoční jedle dozdobíme cukrovými perličkami.

Co je potřeba

na 35 kousků:
370 g másla
240 g cukru
půl lžičky vanilkového cukru
vejce
žloutek
600 g hladké mouky
bílek
malé cukrové perličky
150 g jahodového džemu

1

Máslo, cukr, vanilku smícháme. Přidáme mouku, vejce, žloutek a vypracujeme těsto, které uložíme na půl hodiny do chladu.

2

Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto vyválíme a vykrájíme stromečky. Polovinu z nich položíme na pečící papír a 10 minut pečeme z ostatních ještě vykrájíme 3 hvězdičky.

3

Vykrájené stromečky potřeme bílkem a posypeme perličkami a upečeme. Celé stromky potřeme marmeládou a slepíme se stromky s hvězdičkami.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct dvoubarevné pracny | recept
Dvoubarevné pracny | recept. Pracny jsou nejtradičnější z tradičních druhů vánočního cukroví. Pečou se téměř v každé domácnosti a není snad nikdo, kdo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.