Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vepřovou krkovičku po starodávnu | rady

Jak udělat vepřovou krkovičku po starodávnu | rady. Recept na vepřovou krkovičku. Ochutnejte vepřovou krkovičku, kterou si dopřávali už naši předci na sváteční oběd. Recept na vepřovou krkovičku krok za krokem.

Co je potřeba

400 g krkovičky
sůl
směs bylinek
kousek čerstvého zázvoru
2 - 3 stroužky česneku
150 ml světlého nízkostupňového piva
3 lžíce sádla
středně velká cibule

1

Vepřové maso nakrájíme na kostky a vložíme do misky.

2

Osolíme, přidáme nasekané bylinky (rozmarýn, dobromysl, bazalka), nadrobno nakrájený zázvor, prolisovaný česnek a zalijeme pivem.

3

Necháme odstát 2 až 4 hodiny v lednici.

4

Na sádle osmahneme cibuli. Přidáme maso a ve vlastní šťáve dusíme doměkka.

5

Vepřovou krkovičku podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Šťávu nezahušťujeme ani necedíme.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct vepřové koleno | recept
Vepřové koleno je maso, jež vás při dobré úpravě překvapí chutí a šťavnatostí. Je oblíbené na grilování, pečení i uzení. Pivní slavnosti v sousedním N…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.