Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat zapékané jahody | recept

Jak udělat zapékané jahody | recept

Jak udělat zapékané jahody | recept. Zapékané jahody? To je výborný teplý dezert, který se hodí k chladnějším večerům. Pokud máte rádi jahody stejně jako já, pak musíte zapékané jahody určitě zkusit. Mezi recepty na jahody nesmí zapékané jahody chybět. A taky že nebudou.

Co je potřeba

500 g jahod
125 ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu
4 žloutky
kůru z 1 citronu
50 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce pistácií

1

Jahody omyjeme, očistíme a podélně rozkrojíme.

2

Tvaroh smícháme se žloutky, s nastrouhanou citronovou kůrou, s moučkovým a vanilkovým cukrem.

3

Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a přidáme k tvarohové směsi.

4

Jahody upravíme do zapékací mísy o průměru asi 30 cm.

5

Na ně rovnoměrně navršíme tvarohový krém.

6

Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

7

Pistácie nasekáme nadrobno.

8

Jahody posypeme oříšky a cukrem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.