Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
20. Srpen 2020
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v paneláku. Dnes je v obchodech mnoho druhů grilů, včetně elektrických, které poslouží i v té nejmenší kuchyni. Dnešní recept je na tu nejjednodušší a přesto vynikající marinádu. Vyzkoušejte ji sami a uvidíte.
Co je potřeba
- 4 kotlety tloušťky asi 2,5 cm
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce celého pepře
- 3 lžíce čerstvého rozmarýnu
- špetka chilli
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce oleje
- volitelně 1 lžička semínek fenyklu
Související články
Další zajímavé články
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě | recept na grilované vepřové maso a medovou marinádu. Doporučuji vyzkoušet následující marinádu na maso. Je e…
Jak uvařit pikantní pánev s mletým masem a pečenými bramborami s bylinkovou solí
Mleté maso jsem jako dítě nesnášela, ale postupně jsem svůj postoj přehodnotila a dnes ho ráda v kuchyni využívám a ráda s ním experimentuji. Tento re…
Jak udělat vepřové špízy v troubě | recept
Vepřové špízy | recept. Masové špízy se připravují téměř na celém světě v mnoha variantách. Řekové mají souvlaki, Rusové šašlik, Srbové ražniči, Turci…
Jak udělat záhoracký závitek | recept
Recept na pravý záhorácký závitek. Záhorácký závitek je slovenské jídlo, které zůstalo na českých talířích od dob společného státu. Záhorácký závitek…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Diskuze k článku