Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct borůvkový chlebíček | recept

Jak upéct borůvkový chlebíček | recept

Jak upéct borůvkový chlebíček | recept. Hledáte moučník, který snadno zabalíte na výlet nebo piknik? Vyzkoušejte borůvkový chlebíček. Borůvky jsou schované přímo v těstě, tudíž se nemusíte obávat odpadávajících kousků ovoce na oblečení. Příprava chlebíčku je jednoduchá a rychlá. Kromě borůvek si vystačíte se surovinami, která máte běžně doma. Borůvky navíc do chlebíčku snadno „ukryjete“, jeho barva pak bude tolik tmavá, že děti snadno přesvědčíte, že jedí čokoládový moučník.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 300 g borůvek
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g másla
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku soli
  • trochu tuku a hrubé mouku na vymazání formy
1

V prvním kroku si důkladně propláchneme borůvky. Odstraníme zbytky větviček a lístečky, borůvky necháme trochu oschnout a nasypeme je do mixéru. Kde je rozmixujeme do hladké kaše, můžeme přidat trochu vody, aby se ovoce dobře rozmělnilo.

2

V míse pak necháme povolit máslo a spolu s oběma cukry ho vyšleháme do pěny. Poté po jednom přidáváme vejce a žloutek a dál šleháme, až docílíme husté světle žluté konzistence.

3

Následně přidáme borůvkovou kaši a zapracujeme ji. Za stálého míchání přisypáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Pokud se v těstě začnou tvořit hrudky, pomůžeme si elektrickým šlehačem.

4

Formu na chlebíček podle materiálu důkladně vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Na trhu jsou i silikonové a oddělitelným dnem, které dokáží ušetřit dost práce. Těsto do formy nalijeme a uhladíme povrch. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut, dokud nám nevyjde suchá špejle. Moučník necháme ve formě zchladnout a poté ho vyklopíme. Před podáváním ho můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to úplně nutné.

Tipy

Tip: Pokud nemáte chlebíčkovou formu, použijte s klidem bábovkovou, jen musíte počítat, že bude nižší. Případně zdvojnásobte množství surovin.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.