Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct domácí cukrářské piškoty | recept

Piškoty. V obchodě koupíte většinou malé balíčky a ještě předražené, a přitom jsou tak jednoduché. Z mouky, cukru a vajec vykouzlíte piškoty, na kterých si pochutná každé dítko. Anebo je můžete použít do svých oblíbených dezertů či pudinku.

Co je potřeba

  • 165 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 165 g hladké mouky
  • cukr moučka na posypání
1

Pusťme se do přípravy těsta na domácí piškoty. Jak na to? Nejprve vyšleháme bílky s 1/3 cukru v pevný sníh a žloutky se zbylým cukrem. Obě hmoty spojíme. A přimícháme zlehka hladkou mouku.

2

Na plechy s pečicím papírem stříkáme podlouhlé piškoty. Ty pocukrujeme moučkovým cukrem, aby po upečení měly zlatavou barvu a lehce popraskaný vzhled jako piškoty z obchodu.

3

Plechy s piškoty dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova při teplotě 175 °C. Po upečení domácí piškoty necháme vychladnout a je hotovo.

Abychom, je měli alespoň přibližně stejně velké, přeložíme si pečící papír na čtvrtiny.

S těstem pracujte rychle, jinak začne řídnout a piškoty se roztečou !!!

Autor: Marketa Kralova | Zobrazit autorská práva

Foto k receptu na domácí cukrářské piškoty: autorka

Hodnocení

Piškoty jsme celá rodina měli léta letoucí rádi, ale to co se teď vyrábí a dováží z Polska, to je hrůza, kterou už nekoupíme ani pro psa. Proto moc děkuji za tento snadný recept, napoprvé se povedly výborně a už u jejich pečení zůstanu.Díky ! :-)

Vlasto, tyto když upečete a dáte do krabičky tak vám neztvrdnou. Na složení dětských piškotu se raději nedívám jsou opravdu hodně tvrdé. Vyzkoušejte tento recept a určitě budete spokojená. Markéta

poetkavlasta (neověřeno) | So, 03/07/2015 - 13:40

Domácí piškoty vypadají super, jsou jako z cukrárny. I recept se zdá být jednoduchý, při prvním přečtení receptu. Možná tomu tak v reálu není.
Kupované dětské kulaté piškoty jsou hrozné, tvrdé jako šutr, asi vejce ani neviděla. Kdysi jsem je měla ráda ke kafíčku, dnes si je nekoupím. Vlasta

Další zajímavé články

Jak připravit čaj rooibos | rady a tipy. Tento vynikající nápoj původem z jižní Afriky nejenom výborně chutná, ale také osvěží a nabije nás energií. V…
Mrkvový „piškot“ | recept. Pokud jste příznivci netradičních chutí, následující recept je přesně pro Vás! Recept je velmi starý a původ má v krkonošsk…