Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct domácí hrnkový müsli koláč

24. Duben 2020

Jak upéct domácí hrnkový müsli koláč | návod na domácí hrnkový koláč z ovesných vloček. Chcete překvapit své blízké zdravým müsli koláčem? Návod na přípravu ovesného koláče je opravdu jednoduchý. Sdílíme skvěle zpracovaný recept od Jany Melas Pullmannové z jejího YT kanálu iKitka. Podrobný postup je sepsán pod videem.

Co je potřeba

Ingredience na přípravu těsta:

  • 2 hrnky pomletých ovesných vloček (hrnek o bjemu cca 250 ml)
  • půl hrnku kokosového oleje (125 ml)
  • 4 žloutky
  • 3 polévkové lžíce medu

Náplň:

  • 4 bílky, ze kterých vyšleháme sníh
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 hrnek pomletých ořechů
  • trochu oleje na plech
  • domácí marmeládu nejlépe jablečnou nebo hruškovou
  • 6 nahrubo nastrouhaných jablek
  • skořice
  • vanilkový cukr
Překlad videa

Nejdříve si připravíme těsto z nálsedujících ingrediencí:

  • 2 hrnky pomletých ovesných vloček (hrnek o bjemu cca 250 ml)
  • půl hrnku kokosového oleje (125 ml)
  • 4 žloutky
  • 3 polévkové lžíce medu

Následně vyšleháme ze 4 bílků tuhý sníh, do kterého přidáme polévkovou lžíci medu a hrnek pomletých ořechů. Na pečící plech kápneme trochu oleje, aby se nám dobře přichytil pečící papír. Na pečící papír umačkame těsto z ovesných vloček. Těsto potřeme domácí marmeládou, kterou rozetřeme po celé jeho ploše. Přidáme 6 nahrubo nastrouhaných jablek, která posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Na závěr přidáme směs vyšlehaných bílků, medu a ořechů. Koláč pečeme v předehřáte troubě na 180 °C po dobu 30 minut.

Autor: redakce
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak využít aquafabu | nálev z cizrny
Aquafaba – nálev z cizrny a jeho využití. Nálev ze sterilované cizrny neboli aquafabu rozhodně nevylévejte. Mezi vegany a příznivci zdravé výživy…
Jak upéct zdravé brownies z avokáda
Brownies z avokáda | recept. Avokádo patří mezi exotické druhy ovoce s velkou výživovou hodnotou. Obsahuje zejména zdraví prospěšné tuky, ale tak…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.