Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct extra rychlou kakaovou bábovku | recept

Kakaová bábovka | recept. Pro milovníky čokoládové chuti nemůže být nic lahodnějšího k odpolední kávě, než je tato extra kakaová bábovka. Bábovku jsem pro zpestření chuti polila rumovou polevou, ale bohatě postačí, posypat ji moučkovým cukrem. Kakaová bábovka je krásně vláčná a rozplývá se na jazyku, tak neváhejte a vyzkoušejte můj recept.

Co je potřeba

Ingredience na těsto:

  • 250 g másla
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 4 lžíce kakaa
  • 200 g cukru krupice
  • 1 hrnek mléka

Na rumovou polevu:

  • hrst moučkového cukru
  • trochu rumu a citronové štávy
1

V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme mléko, vmícháme cukr, kakao a přivedeme k varu. Při vaření důkladně mícháme, aby se mléko nesrazilo. Poté necháme vychladnout.

2

Do vychladlého ochuceného mléka vmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva. Vejce dáváme celá, není třeba oddělovat žloutky od bílků.

3

Dobře promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Zda je bábovka hotová, poznáme klasicky podle párátka nebo špejle. Pokud na ní ulpí zbytky těsta, je bábovka stále nedopečená.

4

Přichystáme si polevu z moučkového cukru, citronové šťávy a rumu. Hotovou bábovku po vychladnutí polijeme polevou nebo posypeme moučkovým cukrem. Kakaovou bábovku podáváme ke kávě nebo jako dezert. Přeji dobrou chuť!

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct Šalamounovy řezy | recept
Šalamounovy řezy | recept. Tento recept na Šalamounovy řezy znám již odmalička. Vcelku brzy jsem ho pak začala péct sama, je to šťavnatý koláč, který…
Jak upéct rybízový chlebíček | recept
Rybízový chlebíček | recept. Ovocné moučníky k létu patří. Chlebíček s rybízem si snadno a rychle upečete i bez vážení. Stačí suroviny na chlebíček od…
Jak upéct zelený mechový dort
Hitem českých i zahraničních diskusí o pečení jsou (už nějaký ten pátek) tzv. mechové dorty. Na první pohled zaujmou svou více či méně zelenou barvou…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.