Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jablečné muffiny s kávovou polevou | recept

Jablečné muffiny s kávovou polevou | recept. Jablečných receptů není nikdy dost, zvláště těch ultrarychlých. Stejný je i následující předpis. Při pečení jablečných muffinů si vystačíte s minimem ingrediencí a hlavně vám jejich příprava zabere jen pár minut. Pokud chcete udělat něco pro své zdraví, přidejte také trochu špaldové mouky. Upečte si chutné a snadné jablečné muffiny s kávovou polevou, určitě vám budou chutnat.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • ¾  hrnku cukru
  • ¾  hrnku oleje
  • 3 vejce
  • ½  lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kakaa
  • ¼  lžičky soli
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 2 hrnky jablek

Na polevu si přichystáme:

  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 2 lžičky instantní kávy
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 2 lžíce cukru moučku
1

Jako první si oloupeme jablka a rozpálíme troubu na 180 °C. Jablka následně nastrouháme, stačí nahrubo. Nasypeme je do mísy a přidáme k nim olej, všechna vejce, vanilkový extrakt a kakao. Důkladně promícháme.

2

V jiné míse si smícháme obě mouky, kypřicí prášek, sůl a cukr. V dalším kroku si sypkou směs přesypeme do mísy k „vlhkým“ surovinám a rychle zapracujeme. 

3

Formu na muffiny si vymažeme nebo vyložíme papírovými košíčky. Připravené těsto nalijeme přibližně do dvou třetin, maximálně do tří čtvrtin. Uhladíme povrch a vložíme do trouby.

4

Pečeme přibližně 20 minut. Mezitím si připravíme polevu. V misce rozpustíme kávu v horké vodě, přidáme rum a moučkový cukr. Misku s polevou vložíme na chvíli do mrazáku.

5

Jakmile jsou muffiny upečené, polijeme je napolo ztuhlou polevou a necháme ji zatuhnout úplně. Dobrou chuť!

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct banánové muffiny | recept
Banánové muffiny | recept. Muffiny jistě nejsou pro zkušené pekaře ničím novým. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale díky svému „balení“ se hodí i jako…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.