Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jemné kakaové sušenky s náplní | recept s mascarpone

Jak upéct jemné kakaové sušenky s náplní | recept s mascarpone. Tyto kakaové sušenky si určitě oblíbíte. Jsou jemné, výrazně kakaové a snadné na přípravu. S těstem se výborně pracuje, nelepí se a při pečení zachovává obtisknutý reliéf. Sušenky lze naplnit jakoukoli krémovou náplní a pokud budete vykrajovat drobnější tvary, hodí se i na slavnostní příležitosti. Jestliže potřebujete nahradit cukr, můžete ve stejném poměru sladit moučkovým xylitolem, se kterým jsou upečeny i sušenky na fotografii. 

Co je potřeba

Těsto:

  • 100 g másla
  • 100 - 180 g cukru (xylitolu)
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku na pečení

Náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g másla
  • med podle chuti
  • 1 - 2 kapky vanilkové esence
1

V misce promíchejte sypké ingredience - mouku, kakao, kypřicí prášek a moučkový cukr, který můžete nahradit stejným množstvím xylitolu. Cukr můžete přidat podle svého uvážení, sušenky s pouhými 100 g cukru (xylitolu) jsou málo sladké, je nutno více osladit náplň. Přidejte vejce, na kousky pokrájené máslo a vypracujte těsto.  

2

Těsto zabalte do folie a nechte v chladu odpočinout alespoň 30 minut. Vychlazené těsto rozvalujte na lehce pomoučené podložte na sílu 3 mm. Vykrajujte sušenky nebo jiné tvary.

3

Sušenky pokládejte na plech vyložený papírem na pečení. Sušenky během pečení krásně drží tvar, neroztékají se, a proto mohou být blízko u sebe.

4

Plech se sušenkami vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a při této teplotě je pečte zhruba 7 - 10 minut. Upečené přeložte na kuchyňskou mřížku a před plněním nechte dokonale vychladnout.

5

Měkké máslo prošlehejte s tekutým medem a mascarpone, ochuťte kapkou vanilkové esence a sušenky tímto krémem naplňte. Hotové uschovejte v chladu.

Z tohoto těsta můžete upéct i drobnější tvary vánočního cukroví. S těstem se dobře pracuje.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články