Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jogurtovou bábovku z rýžové mouky | recept bez lepku

Jak upéct jogurtovou bábovku z rýžové mouky | recept bez lepku. S jemnou rýžovou moukou a smetanovým jogurtem upečete bábovku nejen plně bezlepkovou, ale až nebývale lahodnou, s příjemným nádechem vanilky a smetanově něžnou barvou.

Co je potřeba

  • 300 g rýžové mouky
  • 3 lžíce Solamylu
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vajíčka
  • 300 g tučného smetanového jogurtu
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
1

Prosátou rýžovou mouku smíchejte v míse s bramborovým škrobem, kypřícím práškem a jedlou sodou.

2

V druhé míse prošlehejte vajíčka s moučkovým a vanilkovým cukrem.

3

Do vaječného základu přimíchejte olej s jogurtem.

4

K tekutým surovinám nakonec vmíchejte připravenou moučnou směs.

5

Vzniklé lité těsto přesuňte do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) 45–55 minut, dokud zapíchnutou špejli do těsta nevysunete suchou. Ve formě poté nechejte zcela vychladnout.

Pozn.: silikonovou formu stačí jen lehce vymazat olejem.

Bábovku skvěle oživí a chuťově pozvednou například vypeckované višně či jiné drobné a barevně kontrastní ovoce. Případné doplňky promíchejte s těstem až na úplný závěr.

       Lehký nádech vanilky můžete podpořit i vanilkovým aroma či esencí.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.