Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kakaové koláčky z arašídového másla a banánů | recept bez lepku

Jak upéct kakaové koláčky z arašídového másla a banánů | recept bez lepku. Měkké, vláčné a lákavě tmavé kakaové koláčky, které díky zakomponovanému arašídovému máslu získají i jistý punc nevšednosti. K naprosté dokonalosti pak koláčky vyladí jemný banán se sladkým medem, jejichž lahodná chuť báječně vyváží výrazný kakaový akcent.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete přibližně 40 koláčků

  • 3 opravdu zralé banány (čím zralejší banán, tím sladší a chutnější)
  • 180 g arašídového másla
  • 60 g tmavého kakaa
  • 2–3 lžíce medu – dle zralosti banánů i vaší chuti
  • 50 g sekaných arašídů na ozdobu
1

Banány nakrájejte na menší kusy a rozmixujte dohladka.

2

Přidejte k nim povolené arašídové máslo, kakao i med. Vše dohromady důkladně promixujte a poté ochutnejte, zda není potřeba přidat ještě lžíci medu.

Konzistence těsta je závislá na velikosti a zralosti banánů. Pro případné zahuštění přidejte trochu kakaa či arašídového másla.

3

Z měkkého těsta tvořte namočenou kávovou lžičkou hromádky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

4

Na závěr ozdobte nasekanými oříšky, které do těsta mírně vtlačte, aby po upečení z koláčků neodpadávaly.

5

Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 ˚C (horkovzdušná trouba 170 ˚C) přibližně 15 minut. Ještě měkké je vytáhněte a nechejte na plechu dojít, zpevnit.

Nesnězené koláčky uchovávejte a v chladu v uzavřené dóze.

  • Koláčky můžete místo medu dosladit různými sirupy. Výborný je čekankový či datlový, ovšem famózní chuti dosáhnete přidáním voňavého javorového sirupu, který s arašídovým máslem opravdu báječně ladí.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.