Co je potřeba

Na 4 porce do sklenic 220 ml:

  • 150 g másla
  • 200 ml krupicového cukru
  • 6 polévkových lžic kakaa
  • 250 ml hladké mouky
  • 1/2 prášku na kypření
  • 3 celá vejce
  • čokoláda, karamelové bonbony, ovoce dle uvážení
  • tuk na vymazání sklenic
  • mouka, ořechy nebo kokos na vysypání

 

1

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, kakaem a vejci. Vejce se přidávají celá, není třeba z bílků šlehat sníh. Cukr i mouku odměřte v běžném snídaňovém hrnku. Cukru můžete dát i méně, než je uvedené množství.

2

Do vyšlehané směsi přidejte mouku předem promíchanou s práškem do pečiva. Jestliže se vám těsto zdá příliš řídké (záleží na velikosti vajec), nebojte se přidat ještě kakao. Těsto má být husté jako běžné bábovkové.

3

Sklenice vymažte máslem a vysypte moukou, oříšky nebo kokosovou moučkou. Připravené sklenice naplňte nejvýše do dvou třetin, těsto nabyde. Nahoru můžete položit měkké karamelové bonbony, kousek čokolády nebo rumovou pralinku. Nemusíte tam ale dávat nic.

4

Sklenice postavte na studený plech a vložte do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečte podle potřeby, sklenice této velikosti byly pečené za 30 minut. Zkuste do těsta zapíchnout špejli, zůstane-li suchá, je dezert hotov. Po vychladnutí můžete zdobit čerstvým nebo kompotovaným ovocem, strouhanou čokoládou, šlehačkou nebo jen pocukrovat.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.666665
Average: 2.7 (3 votes)