Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept. Lehoučké, nadýchané a lahodně kávové těsto prolnuté sladkým tvarohem je po svém upečení opravdu fantastickým koláčem, který nejenže úžasně chutná, ale i krásně vypadá.

Co je potřeba

Na těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 4 vajíčka
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžíce tmavého kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 50 ml oleje
  • 100 ml uvařené silné kávy

Na tvarohovou náplň k mramorování:

  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
1

Vajíčka s cukrem vložte do nádoby vhodné k mixování a elektrickými metlami vyšlehejte do nadýchané pěny.

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept
2

Do pěny přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Zlehka promíchejte.

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept
3

Nakonec do těsta přilijte olej a předem uvařenou, vychladlou kávu. Vše společně vymíchejte dohladka.

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept
4

Na tvarohovou náplň v míse prošlehejte tvaroh, cukr, vajíčko a kukuřičný škrob.

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept
5

Nyní připravené kávové těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem.

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept
6

Na povrch naneste tvarohovou náplň a vidličkou náplň těstem protáhněte všemi směry. Vytvoříte tak líbivé mramorování.

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept
7

Koláč pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) přibližně 40 minut. Po upečení nechejte zchladnout a krájejte na řezy.

Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept

Tipy

Velice příjemně těsto ochutíte, pokud do něj přidáte několik kapek vanilkového extraktu či trochu skořice nebo perníkového koření.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.