Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kokosové košíčky s marcipánem a čokoládovou polevou | recept

Jak upéct kokosové košíčky s marcipánem a čokoládovou polevou | recept. Marcipánová kulička usazená v lineckém kokosovém košíčku je v kombinaci s čokoládovou polevou, která marcipánové překvapení rafinovaně skrývá, přímo božským kouskem cukroví (nejen) na vánoční stůl.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete 35 košíčků střední velikosti

Těsto:

  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 70 g strouhaného kokosu

Náplň:

  • 100 g marcipánu

Čokoládová poleva:

  • 200 g čokolády na vaření
  • 1-2 lžíce mléka
  • 20 g 100 % rostlinného tuku Omega
  • 3-4 lžíce kokosu na závěrečné posypání košíčků
1

Ze změklého másla, mouky, cukru a kokosu zpracujte tvárné těsto, které nelepí a krásně drží při sobě. Těsto nechejte v chladu alespoň hodinu odležet.

2

Vzniklý čas využijte k tvoření malých kuliček z marcipánu.

3

Jakmile je těsto vychlazené a odleželé, naplňte jím formičky na košíčky. Těsto v nich promáčkněte a vytvořte tak důlek pro marcipánovou kuličku.

4

Košíčky pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C, (horkovzdušná trouba 160 ˚C), 12-15 min. do mírného zezlátnutí.

5

Upečené košíčky nechejte zchladnout a poté vyklopte.

6

V průběhu pečení rozpusťte ve vodní lázni čokoládu na vaření, mléko a omegu a připravte tak čokoládovou polevu.

7

Do lineckého košíčku nejprve naneste malé množství čokolády.

8

Položte na ni marcipánovou kuličku.

9

A zalijte čokoládovou polevou.

10

Na úplný závěr ozdobte košíčky strouhaným kokosem.

Košíčky skladujte v chladu, ale dlouhé odležení nepotřebují, jsou úžasné téměř hned po upečení, kdy jsou krásně křehké.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.