Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct koláč z listového těsta s mletým masem a fazolemi | recept

Jak upéct koláč z listového těsta s mletým masem a fazolemi | recept. Listové těsto se vyplatí mít v zásobě, během chvilky z něj vykouzlíte rychlou sladkou i slanou variantu odpolední svačiny, lehkého obědu nebo večeře. Práci si ulehčíte s koupeným hotovým a rozváleným těstem. Takto připravené těsto můžete skladovat v mrazničce, v případě potřeby stačí chvilka na rozmražení. Podle následujícího receptu můžete vyzkoušet jednu z mnoha možností, jak s listovým těstem naložit.

Co je potřeba

  • 500 g mleté vepřové plece
  • 1 balení rozváleného listového těsta
  • 1 plechovka červených fazolí v omáčce
  • 3 malé cibule
  • 3 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 200 g strouhaného sýru
  • 2–3 lžíce ostrého kečupu (lze vynechat)
1

Připravte si veškeré předepsané ingredience. Není nutné, abyste se přesně drželi receptu – mleté maso může být klidně hovězí nebo i směs, sýr vezměte ten, co vám chutná a výběr fazolí v konzervě je také hodně široký.

2

Mleté maso opražte na pánvi bez oleje. Jakmile je opečené a „rozdrobené“ na kousky, přidejte pokrájenou cibuli a česnek. Společně zhruba 5 minut míchejte, osolte a okořeňte mletým pepřem.

3

 Nakonec promíchejte s fazolemi v omáčce a prohřejte. Můžete přidat ostrý kečup nebo drcenou feferonku na dochucení, záleží na vás. Náplň nechte před dalším krokem vychladnout.

4

Na plech s pečicím papírem rozviňte listové těsto. Okraje lehce zvedněte, aby náplň nestékala. Studenou náplň rovnoměrně rozložte po celé ploše těsta. 

5

Na závěr celý povrch posypte strouhaným sýrem. Plech s koláčem vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a při této teplotě ho upečte. Hotový koláč bude mít okraje upečené dozlatova a sýr bude lehce dočervena.

Pro dobrý výsledek listové těsto nechte do poslední chvíle v chladničce a náplň musí být opravdu studená. Jen tak bude těsto křupavé a správně lístkovat.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články