Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kuřecí kousky marinované v jogurtu

Jak upéct kuřecí kousky marinované v jogurtu a obalované v kukuřičných lupíncích | recept na kuřecí kousky. Obalované kuřecí kousky milují nejen děti. Mnoho z nás se určitě čas od času nechá zlákat nabídkou vyhlášeného řetězce. Dostal se ke mně recept, jak si podobné kousky připravit doma. Nečekejte identickou chuť jako má originál, ale přesto jsou velmi chutné. Za vyzkoušení určitě stojí. Možná, že je stejně jako u nás doma, budete mít na stole častěji.

Co je potřeba

  • 8 kuřecích kousků (spodní část stehna)
  • 150 g bílého jogurtu
  • 100 ml mléka
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • kukuřičné lupínky
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej
1

Tímto způsobem můžete připravit kteroukoli část kuřete, klidně naporcujte na kousky celé kuře. Já dávám přednost již připraveným kuřecím kouskům ze stehen. Maso před naložením očistěte od případných zbytků peří.

2

V misce rozmíchejte mléko s bílým jogurtem. Směs dochuťte solí a pepřem, případně podle chuti i jiným kořením. Hodí se paprika nebo česnekový prášek. Maso v marinádě obalte a nechte přes noc marinovat. Když si vzpomenete, maso otočte, aby bylo obalené ze všech stran.

3

Druhý den kousky obalte nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v drcených kukuřičných lupíncích. Lupínků je potřeba trochu více, počítejte s tím.

4

Obalené kousky poskládejte na plech potřený olejem. Chcete-li si ušetřit práci s následným mytím, použijte papír na pečení. Lehce kousky zakápněte olejem a upečte při 170 °C. Během pečení kousky obraťte. Před koncem zkuste píchnout do masa, pokud vytéká čirá šťáva, je maso propečené. Doba pečení se odvíjí podle druhu masa.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.