Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru

Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru

Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru. Dnes si podle nás můžete upéct snadné a rychlé jablečné (hruškové) řezy  z listového těsta a pudinku. Řezy můžete mít ve dvou variantách - s cukrem nebo alternativním sladidlem Xylitolem. Xylitol je březový cukr, je vhodný pro diabetiky a dávkuje se ve stejném množství jako cukr, má stejnou sladivost.

Co je potřeba

  • 2 balení rozváleného listového těsta
  • strouhaný kokos
  • rozinky
  • ovocný protlak (džem, povidla)
  • jablka (hrušky)
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • Xylitol nebo cukr podle chuti
1

Jablka nebo hrušky nakrájejte na kolečka asi 0,5 cm vysoká. Vykrojte jaderník a oloupejte slupku.

Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru
2

Plech vyložte archem papíru na pečení a položte na něj plát hotového listového těsta. Celý povrch posypte strouhaným kokosem v případě, že pečete z jablek. Pod hrušky doporučuji strouhané vlašské ořechy.

Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru
3

Na těsto rozložte kolečka jablek (hrušek), otvor po jadřinci zakryjte několika rozinkami a naplňte džemem, povidly z jablek nebo ovocným protlakem.  

Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru
4

Uvařte pudink z mléka, oslaďte ho Xylitolem nebo cukrem a nechte téměř vychladnout. Občas ho promíchejte, aby se na povrchu neutvořil škraloup. Vlažný pudink rozdělte mezi jablka. Nevadí, že pudink nepůjde rozetřít dohladka, během pečení se srovná a na řezu po vychladnutí bude hladký.

Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru
5

Překryjte druhým plátem těsta a nařežte ho ostrým nožem na porce. Prořízněte jen horní těsto. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 210 °C do zezlátnutí. Po vychladnutí jednotlivé kousky dokrojte.

Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.