Jak upéct litý perník bez cukru | recept vhodný i pro diabetiky
22. Leden 2021
Jak upéct litý perník bez cukru | recept na domácí perníkovou buchtu vhodnou i pro diabetiky. Buchta z litého těsta na plech patří k rychlým a jednoduchým receptům, které se hodí vždy, když nemáte dostatek času na přípravu. Dnešní recept je navíc bez cukru, místo něj obsahuje jako sladidlo xylitol. Xylitol je přírodní sladidlo známé jako březový cukr. Uvádí se, že má stejnou sladivost jako cukr, ale má až o 40 % méně kalorií. Xylitolem se sladí některé výrobky určené diabetikům, proto si mohou kousek perníku (podle tohoto receptu) bez obav dopřát.
Co je potřeba
- 350 g hladké žitné mouky (tmavá, chlebová)
- 300 g hladké mouky
- 250 g xylitolu
- 2 vejce
- 500 ml vlažného mléka
- 150 ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 prášek do perníku
- 2 lžíce tekutého medu
- hrst mandlí
- hrst rozinek
- mouka a tuk na vymazání plechu
Jestliže vám nevadí cukr, xylitol nahraďte 300 g krupicového cukru.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct řezy z perníkového těsta | recept
Řezy z perníkového těsta | recept. Perníkové řezy jsou pečené z těsta, ze kterého jsem dříve pekla perníčky. Protože mám ráda plněné perníky, napadlo…
Jak upéct mrkvové řezy s ovesnými vločkami | recept
Mrkvové řezy s ovesnými vločkami | recept. Následující recept na rychlý moučník přijde vhod vždy, když se ohlásí nečekaná návštěva. Hlavní surovinou j…
Jak upéct rychlý švestkový perník | recept
Rychlý švestkový perník | recept. Perník na plech je osvědčená rychlá „buchta“, kterou se rodině téměř vždy zavděčím. A když je po ruce nějaké o…
Jak upéct šátečky z tvarohového těsta | recept bez cukru
Šátečky z tvarohového těsta | recept bez cukru. Tyto šátečky jsou hotové raz dva. Tvarohové těsto je snadné, není sladké a výborně chutná. Musíte ho a…
Jak upéct špenátové kostky s náplní i pro diabetiky | recept
Špenátové kostky s náplní i pro diabetiky | recept. Dnešním receptem uděláme radost především diabetikům nebo lidem, kteří odmítají ve stravě cukr. Tě…
Diskuze k článku