Jak upéct meruňkovou bublaninu | recept
Tento recept na meruňkovou bublaninu je sice mezi kuchaři a kuchařkami méně známý, výsledek ale stojí za to. Ačkoliv meruňková bublanina má ostrou pikantní chuť po meruňkách, v sezóně si ji dopřáváme velice rádi. Připravujeme ji obvykle z čerstvých meruněk, které jsou hodně šťavnaté, aby bublanina typicky „bublala“ rozpečeným ovocem. Protože mezi kuchaři a kuchařkami koluje hodně receptů, vybrali jsme proto tento trochu neobvyklý recept. Jak upéct meruňkovou bublaninu se škrobovou moučkou?
Co je potřeba
- suroviny podle rozpisu
- pečicí trouba
- základní kuchyňské vybavení
Na bublaninu se škrobovou moučkou budeme potřebovat:
- 4 vajíčka
- 150 gramů moučkového cukru
- 140 gramů hrubé mouky
- 3 plné lžíce škrobové bramborové moučky (solamyl)
- 100 g tuku na pečení
- půl sáčku prášku do pečiva
- 4 lžíce mléka
- tuk a strouhánku na vysypání pekáče nebo koláčové formy
- 1 vanilinový cukr na posypání
- 0,5 kilogramu očištěných a vypeckovaných meruněk
Těsto nalijeme do vymazaného, strouhánkou vysypaného pekáče nebo do jiné pečící formy s vyšším okrajem. Poklademe půlkami meruněk, posypeme vanilinovým cukrem a trochu pokapeme rozpuštěným máslem. Pečeme v předehřáté troubě, ale velmi zvolna – asi při 180 stupních. Upečená meruňková bublanina „odskakuje“ od krajů pekáčku a její okraj bez ovoce je zlatohnědý (ale ne moc tmavý).
Místo škrobové moučky můžeme použít dva pudinkové prášky s vanilkovou příchutí
Diskuze k článku