Jak upéct mrkvánky | recept. Pokud máte rádi zdravé mlsáni pro sebe a pro své děti, tak doporučuji právě Mrkvánky. Mrkvánky jsou vlastně malé povidlové taštičky z mrkvového těsta. Pokud je nechcete mít moc sladké klidně přidejte menší množství cukru, povidla jsou samy o sobě sladká více než dost. Vždy, když mrkvánky upeču, jen se po nich zapráší. Doporučuji vám připravit rovnou dvě várky. Jak upéct mrkvánky vám poradí můj následující recept.
Co je potřeba
150 g mrkve 130 g másla 50 g cukru 1 vanilkový cukr 150 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva povidla na náplň
1
Nastrouháme si očištěnou mrkev a přidáme zbylé suroviny (polohrubou mouku, máslo, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva). Vypracujeme těsto. Těsto bude dost lepivé, nelekejte se. Těsto není třeba nechávat odležet.
2
Na vál si nachystáme mouku a těsto rozválíme (těsto je třeba hodně podsypávat). Vykrojíme malá kolečka. Do středu koleček dáme malou lžičkou povidla. Kolečka s povidly přehneme. Tím nám vzniknou malé taštičky.
3
Taštičky dáme na plech s pečícím papírem. Taštičky se při pečení trochu nafouknou. Doporučuji je dávat na plech v širším rozestupu, aby nebyly těsně vedle sebe.
4
Mrkvánky pečeme v předehřáté troubě na 175°C. Mrkvánky pečeme dozlatova. Přeji dobrou chuť! TIP: Vyzkkoušejte naše další recepty ZDE:Jak vařit z mrkve
Jak připravit nepečený oříškovo-čokoládový srnčí hřbet | recept na nepečený srnčí hřbet. Excelentní laskomina, která by se dala výstižně shrnout touto…
Začíná, alespoň pro nás houbaře, veselejší část roku. Začínají růst první houby a tak vycházka v přírodě často bývá s bonusem ve formě nalezených hub.…
Telecí řízek v sýrovém těstíčku | recept. Telecí maso má velmi jemnou chuť, obsahuje málo tuku a je lehce stravitelné. To ovšem neplatí pro úpravu pop…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku