Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct muffiny z kuskusu a ovoce | recept

Muffiny z kuskusu a ovoce | recept. Kuskus můžeme zařadit do jídelníčku i v jiné formě, než je příloha nebo salát. Vděčné jsou malé bábovičky – muffiny, jež si zamilují především děti. Na přípravu jsou muffiny jednoduché a rychlé. Chuť mohou mít pokaždé jinou, stačí zaměnit druh přidaného sušeného ovoce. Z uvedeného množství je asi devět kousků. Muffiny jsou nejchutnější ještě vlažné k čaji.

Co je potřeba

  • 250 ml hotového kuskusu (čtvrtlitrový hrnek naplněný 1 cm pod okraj)
  • 125 ml (1/2 hrnku) polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 1,5 polévkové lžíce sušeného ovoce (brusinky, rozinky, švestky apod.)
  • strouhaná citronová kůra
1

Připravíme si kuskus podle návodu. Vychladlý kuskus promícháme s cukrem, sušeným ovocem a moukou, v níž jsme rozmíchali pečivový prášek. Sušené ovoce můžeme přidat jakékoli – rozinky, meruňky, brusinky. Pro výraznější chuť doporučuji přidat nastrouhanou citronovou kůru.

2

Do suchého základu vmícháme celé vejce a chuťově neutrální olej (slunečnicový, řepkový). Přidat můžeme i trochu rumu. Těsto promícháme a plníme do forem. Moc nenaskočí, takže asi centimetr pod okraj.

3

Vkládáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C. Muffiny budou upečeny během 20–30 minut. Před podáváním pocukrujeme. Přeji dobré chutnání!

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct bábovku z dýně | recept
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.