Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct nadýchanou kakaovou bábovku s červeným vínem | recept

Jak upéct nadýchanou kakaovou bábovku s červeným vínem | recept. Pokud rádi vaříte s vínem, tedy ve smyslu jeho přidání do jídla, je tato bábovka přesně pro vás. Tradiční třené těsto je v ní netradičně doplněné červeným vínem. To se, spolu se skořicí a kakaem, zaslouží o unikátní chuť, která této bábovce dodá na jedinečnosti.

Co je potřeba

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g Hery
  • 3 vajíčka (oddělené bílky a žloutky)
  • 150 ml suchého červeného vína
  • 1–2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce tmavého kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
1

Povolenou Heru utřete ve větší míse s moučkovým cukrem do pěny.

2

Přidejte žloutky a promíchejte.

3

Do třeného základu přisypte veškeré suché suroviny, tedy hladkou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a skořici. Vše důkladně propracujte.

4

Do hutného těsta přilijte červené víno.

5

Na závěr zlehka vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.

6

Připravené těsto přesuňte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pokud máte silikonovou formu, vymazávat ji nemusíte.

7

Bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na středním roštu při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C), 50–55 minut. Před vytažením z trouby do bábovky zapíchněte špejli a vyzkoušejte tak její propečení. Pokud špejli vytáhnete suchou, bez vlhkých drobečků, máte hotovo.

Nyní už jen vyčkejte, až bábovka zcela vychladne a budete ji moci bezpečně vyklopit a naservírovat.

Pro podporu skořicové chuti přidejte do těsta místo vanilkového cukru, cukr skořicový.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kakaovou roládu I recept
Jak upéct kakaovou roládu I recept. Rolády jsou jedním z mnoha oblíbených zákusků, které si rádi dopřejeme u dobrého čaje nebo kávy. Spolu s bábovkou…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.