Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct perníkový betlém | recept

21. Listopad 2011

Perníkový betlém si vytvoříme za pomocí vykrajovací soupravy. Pro těsto na perník potřebujeme půl kila hladké mouky, 200g moučkového cukru, 180g medu, dvě vejce, dvě lžíce kakaa, dvě lžičky koření do perníku a jednu lžička jedlé sody. Pusťme se do perníkového betlému! Ze všech surovin vypracujeme perníkové těsto. Necháme dva dny v ledničce. Perníkové těsto rozválíme a vykrajujeme perníkové figurky, které pečeme na plechu při 180°C okolo pěti minut. Perníkový betlém jakožto vánoční dekorace krásně dokreslí atmosféru pohody a Vánoc.

Tipy

Na potření perníkových postaviček potřebujeme 2 žloutky (bílky zůstanou na polevu), 4 lžíce mléka, špetku kakaa.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.