Co je potřeba

  • 500 ml vody (zeleninového vývaru)
  • 130 g kukuřičné mouky
  • špetka soli
  • omáčka sugo (kečup, rajčatový protlak, krájená rajčata v konzervě)
  • olivový olej (slunečnicový)
  • žampiony
  • oregano (bazalka)
  • šunka nebo debrecínka
1

Kukuřičnou krupici namočte přes noc do vody, aby se zkrátila doba vaření. Před namočením ji spařte horkou vodou, abyste odstranili případnou hořkou chuť. Druhý den ji v téže vodě za stálého míchání uvařte dohusta. Jestliže máte instantní polentu, uvařte ji podle návodu na obalu. 

2

Pekáček lehce potřete olejem a ještě horkou polentu na něj rozetřete. Pomožte si stěrkou namočenou ve vodě nebo ji uhlaďte lžící. Vrstva by měla být silná asi 5 mm. Povrch polenty potřete nejprve olejem a pak kečupem, protlakem či omáčkou sugo.

3

Připravený podklad pak nazdobte plátky čerstvých žampionů, kostičkami šunky, posypte oreganem, bazalkou nebo jinou bylinkou. Podle chuti přidejte i jiné inredience, záleží na vás. Celý povrch posypte strouhaným sýrem, který máte rádi. Já nejraději používám Goudu nebo Čedar.

4

Slaný koláč zapečte při 200 °C do roztavení a zezlátnutí sýra. Podávejte teplé i studené.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (1 vote)