Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct pudinkové řezy Margot z kokosové mouky | recept

Jak upéct pudinkové řezy Margot z kokosové mouky | recept. Luxusní a nebesky vláčné vrstvené řezy, které vás osloví voňavým kokosem v základu, tmavou čokoládu v pudinku i jemným smetanovým krémem z tvarohu. Vše chutí i vůní umocní závěrečná vrstva z oblíbené kokosové „Margotky“.

Co je potřeba

Na těsto:

  • 1 hrnek kokosové mouky (hrnek o objemu 250 ml)
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • ½ hrnku mléka
  • 1 lžíce prášku do pečiva

Na pudinkovou vrstvu:

  • 1 sáček čokoládového pudinku
  • ½ l mléka
  • 2 lžíce krupicového cukru

Na smetanový krém:

  • ½ kelímku smetany ke šlehání
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 tyčinka Margot
1

Ze všeho nejdříve uvařte dle návodu na obalu čokoládový pudink, který pro další použití potřebuje zchladnout.

V průběhu chladnutí pudink párkrát promíchejte, aby se na něm neutvořil příliš velký škraloup, nebo jej překryjte potravinářskou folií. Ta tvorbě škraloupu rovněž zabrání.

2

Nyní oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s cukrem do bělavé pěny.

3

Do vaječné pěny přidejte kokosový olej a přilijte mléko. Opět intenzivně prošlehejte.

4

Poté postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a propracujte do těsta podobného drobence.

5

Nakonec zapracujte do tuha vyšlehaný sníh z bílků. Pracujte nejdříve s vařečkou, ale následně doporučuji prohníst rukou, aby vzniklo krásně šťavnaté, mokré a soudržné těsto.

6

Vláčné těsto dlaní natlačte do formy vyložené pečicím papírem a potřete jej uvařeným a zchladlým pudinkem.

Takto připravené vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) a pečte 40–45 minut až do doby, kdy pudink na povrchu zpevní.

7

V průběhu pečení elektrickými metlami prošlehejte tvaroh se smetanou a cukrem.

8

​​​​​​Tvarohovou směs naneste na vychladlý korpus s pudinkem.

9

Finálně pak posypte najemno nastrouhanou kokosovou tyčinkou.

Vrstvenou dobrotu přesuňte do lednice a nechejte přes noc řádně vychladit. Až poté krájejte na řezy a servírujte. Nadále uchovávejte v lednici.

  • Pro naprosté vyladění chuti použijte místo krupicového cukru cukr kokosový.  
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.