Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct rychlou a vláčnou tvarohovou bábovku | recept

Tato tvarohová bábovka je velmi rychlá a snadná. Zvládne ji i úplný začátečník. Bábovka vydrží dlouho vláčná a můžete ji vyzkoušet v různých variantách. Například do části těsta přidáme kakao, kávu nebo mleté oříšky. Do bábovkového těsta lze přidat i nalámanou čokoládu, rozinky, kompotované třešně apod. Fantazii se v kuchyni meze nekladou a ze základního receptu vytvoříte pokaždé jinou a chutnou bábovku.

Co je potřeba

  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 g krystalového cukru
  • 200 g másla nebo Hery
  • 4 vejce
  • 250 g tvarohu (kostka, vaničkový tvaroh je moc řídký )
  • 1 prášek do pečiva
  • forma na bábovku o obsahu 2 litry
  • tuk na vymazání formy
  • kokos nebo strouhanka na vysypání formy
1

Pusťme se do přípravy jednoduchého těsta. Máslo, čtyři žloutky a cukr utřeme, přidáme tvaroh a suroviny na bábovku pořádně rozmícháme.

2

Smícháme mouku s práškem, přidáme do misky s utřenou směsí a řádně zamícháme.

3

Ušleháme tuhý sníh ze čtyř vaječných bílků a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta na tvarohovou bábovku. Sníh z bílků zajistí nadýchanost domácího moučníku.

4

Vymazanou a vysypanou formu na bábovku naplníme těstem. Pečeme v troubě při 170 °C, přibližně 45 minut. Kontrolu pečení tvarohové bábovky provádíme tradičně, tedy vpichem špejle. Pokud zůstane suchá, je tvarohová bábovka hotová.

5

Bábovku vytáhneme z trouby, necháme chvíli vychladnout a vyklopíme. Jde to snadno.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct drobenkový makový koláč
Makový koláč z drobenky je z kategorie receptů pro začátečníky. Zvládne jej upéct naprosto každý, včetně starších dětí. Mezi dvěma vrstvami křupavé dr…
Jak upéct tvarohové řezy s jahodami
Za několik týdnů se začnou objevovat první české jahody. Není snad nikdo, kdo by si na nich nepochutnal. Nejlepší jsou jen tak, čerstvě utržené,…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.