Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct slané šneky z listového těsta, špenátu a sýru

22. Leden 2021
Jak upéct slané šneky z listového těsta, špenátu a sýru

Jak upéct slané šneky z listového těsta, špenátu a sýru | recept na šneky z listového těsta se špenátem. Proč se omezovat pouze na klasiku – závin z listového těsta? Šunka, sýr a kečup, to je u šneků záruka jistoty, která chutná všem. S následujícím receptem máte možnost vyzkoušet variantu, která vás ale zaručeně také osloví. Listový špenát šneky z listového těsta příjemně odlehčí a slaný sýr chuťově zpestří.

Co je potřeba

  • 1 balení vyváleného a zarolovaného listového těsta(běžně k dostání v obchodech)
  • listový špenát (lze i mražený)
  • česnek – dle chuti, ale špenát ho potřebuje více
  • muškátový oříšek
  • sýr balkánského typu (balkánský sýr, feta)
  • vajíčko na potření
1

Listový špenát nasekejte na kousky, poduste na pánvi, a po zavadnutí přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte a na závěr „decentně“ zastrouhněte muškátovým oříškem. Směs nechejte vychladnout a případně slijte přebytečnou tekutinu (mražený listový špenát pouští vodu).

2

Vychladlý špenát rozložte na těsto. Špenátu stačí tenká vrstva, aby se těsto dalo dobře zarolovat. Následně ho rovnoměrně zasypte najemno nastrouhaným sýrem a delší stranu těsta zarolujte. Nakrájejte na plátky asi 1,5 cm široké, položte na plech vyložený pečícím papírem, každou část potřete rozkvedlaným vajíčkem.

3

Pečte ve vyhřáté troubě po dobu cca 20–25 min na 180 °C.

Tipy

Lze použít i jiný sýr. Můžete použít i výraznější nivu, ale i jemnější goudu. Jednoduše jakýkoliv sýr, který máte rádi.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články