Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct srnčí hřbet s tvarohovou náplní | recept

Srnčí hřbet s tvarohovou náplní | recept. Moučníky s tvarohem vydrží dlouho vláčné. Tvarohová náplň je šťavnatá a můžeme ji pokaždé jinak ochutit. Místo kokosu přidáme rozinky nebo jiné předem namočené sušené ovoce, skořici, strouhanou čokoládu apod. Není nutné ani vlastnit formu na srnčí hřbet, moučník upečete v jakékoli formě, jen jej před vyklopením musíte nechat zcela vychladnout, jinak by se mohl potrhat.

Co je potřeba

Na těsto:

  • 100 g polohrubé mouky
  • 5 polévkových lžic krupicového cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku na pečení
  • 2 vejce

Na náplň:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 polévková lžíce škrobu
  • 150 ml mléka
  • 3 vrchovaté lžíce strouhaného kokosu
  • cukr podle uvážení
  • tuk a mouku na formu
1

Nejprve si musíme rozmíchat tvaroh, protože těsto obsahuje sníh. Po přidání sněhu se s těstem musí ihned pracovat, aby sníh neklesl a moučník byl nadýchaný. Tvaroh utřeme s cukrem, škrobem a kokosem. Rozředíme mlékem. Náplň je řídká, nebojte se, škrob ji při pečení zahustí.

2

Oddělíme ze dvou vajec bílky a žloutky. Bílky odložíme stranou na šlehání sněhu. K žloutkům přidáme cukr, olej, mléko, kakao a utřeme vše dohromady. Přidáme promíchanou mouku s kypřicím práškem a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků.

3

Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Teflonové formy se vymazávat nemusejí. Na dno formy nalijeme část kakaového těsta, rozetřeme ji špachtlí nebo vařečkou a nalijeme tvarohové těsto. Pak znovu část kakaového, tvaroh a nakonec zbytek těsta. Jestliže těsto nejde dobře rozetřít, nevadí. Škrob při pečení tvaroh zahustí a ten nahradí chybějící části těsta.

4

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C – 180 °C, trvá to přibližně 30 až 40 minut. Před vyjmutím zkuste špejlí, zda-li je moučník propečený. Vyklápějte až po vychladnutí. Povrch moučníku pocukrujte. Dobrou chuť!

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…
Pruhovaný chlebíček | recept. Někdy není chuť ani čas na složitější pečení a přesto musíte rodině nějaký moučník upéci. Pro tyto případy se hodí rychl…