Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct šťavnatá krůtí prsa s bylinkami

Jak upéct šťavnatá krůtí prsa s bylinkami | recept. Krůtí maso je snadno stravitelné a má ze všech druhů mas nejnižší podíl tuku. Proto se doporučuje a je vhodné i při velmi přísných dietách (samozřejmě záleží na úpravě). Recept, který můžete vyzkoušet, patří mezi lehká jídla. Pro strávníka na dietě nahraďte česnek pažitkou a uberte z celkového množství tuku. Místo tatarské omáčky podávejte s tvarohovo bylinkovým dipem.

Co je potřeba

  • krůtí prsa
  • 1 kg brambor
  • 3 velké mrkve
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 100 g másla
  • snítka petržele, tymiánu a rozmarýnu
  • sůl
  • mletý pepř
  • několik lžic oleje
  • 4 jablka
1

Syrové brambory nakrájejte na plátky, mrkev a cibuli na kousky. Zeleninu zalijte trochou oleje, osolte a okořeňte mletým pepřem. Promíchejte a rozložte do pekáčku.

2

Bylinky omyjte, osušte a drobně nasekejte. Změklé máslo utřete se solí, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami. Tuto směs vetřete do krůtího masa. Maso položte na zeleninu v pekáčku. Můžete pod něj přidat kytičku z bylinek. Podlijte trochou vody, nádobu zakryjte poklicí a pečte při 190 °C.

3

Po 40 minutách vložte do pekáčku očištěné vykrájené kousky jablek. Podle potřeby podlijte vodou a bez pokličky dopečte. 

4

Po upečení maso nakrájejte na plátky, přidejte zeleninu a kdo má rád, může pokrm doplnit tatarskou omáčkou.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.