Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct šťavnatý jablečný koláč s mákem | recept

Jak upéct šťavnatý jablečný koláč s mákem | recept. Šťavnatý,  nadýchaný a bez  mouky, takový je koláč upečený podle následujícího receptu. Když ještě těsto doladíte třtinovým cukrem a mákem, získáte velice snadno naprosto úžasný koláč, kterým mile překvapíte i zaryté pekaře zastávající názor, že to prostě bez mouky, droždí a másla nejde.

Co je potřeba

Uvedené množství je do koláčové formy o průměru 28 cm

  • 3 vajíčka (bílky, žloutky)
  • 80 g třtinového cukru
  • 2 jablka
  • 90 g mletého máku
1

V míse utřete třtinový cukr se žloutky téměř do pěny (můžete si i jemně pomoci šlehacími metlami).

2

Do sladké vaječné pěny přisypte mletý mák a promíchejte.

3

Přidejte nahrubo nastrouhaná jablka a opět promíchejte.

4

Na závěr jemně zapracujte ušlehaný sníh z bílků.

5

Těsto nalijte do koláčové formy vyložené pečícím papírem.

6

Pečte v předem vyhřáté troubě při 170 °C přibližně 40 minut. Po vychladnutí koláč servírujte nakrájený na klínky jen tak, či poprášený moučkovým cukrem.

Koláč můžete po upečení a mírném vychladnutí polít rozpuštěnou čokoládou a ozdobit například brusinkami, kuličkami granátového jablka či malinami, které koláč krásně barevně doplní. Koláč můžete také posypat sekanými ořechy.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.