Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct sušenky z kokosové mouky a kousků hořké čokolády | recept bez lepku

Jak upéct sušenky z kokosové mouky a kousků hořké čokolády | recept. Famózní, plně bezlepkové a oku lahodící malé sušenky z kokosové mouky a kousků kvalitní hořké čokolády vás okouzlí jednak svou nesmírnou jemností, se kterou se pojí jejich příjemná a decentně sladká chuť, ale rovněž i svou neodolatelnou vůní, kde dominuje spojení vanilky a kokosu.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete 40–45 menších sušenek

  • 120 g kokosové mouky
  • 60 g kokosového oleje
  • 4 vajíčka
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 g kvalitní hořké čokolády
1

Kokosový olej rozehřejte v mikrovlnné troubě či v kastrůlku na plotně. K rozpuštění stačí opravdu chvilka.

2

V míse jej pak smíchejte s vajíčky a vanilkovými cukry. Dbejte na to, aby olej při mísení s vajíčky nebyl zcela horký, ale pouze vlažný.

3

Do tekuté směsi vmíchejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte krásně vlhké, šťavnaté těsto, které nechejte 5–10 minut odpočívat, aby mouka dokonale nasákla tekutinu.

4

Na závěr do těsta vmíchejte na kousky nasekanou čokoládu.

5

V dlaních tvořte kuličky, které v závěru zploštěte do placiček a klaďte na plech vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě je pak při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) pečte 12–15 minut. Jakmile začnou okraje sušenek zlátnout, z trouby je vyndejte.

Nesnězené kousky skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

  • Vanilkový cukr můžete nahradit 2 lžícemi medu. Vzhledem ke konzistenci těsta ovšem doporučuji medem nahradit pouze 1 vanilkový cukr a druhý do sušenek přidat. Vanilkovou vůní upečených sušenek pak báječně podtrhne lžička vanilkového aroma.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.