Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct tyčinky s pařížským krémem | recept na vánoční cukroví

Jak upéct tyčinky s pařížským krémem | recept na vánoční cukroví. Rohlíčky s pařížským krémem jsou oblíbeným zákuskem z cukrárny. Upečte si jejich drobnou obdobu jako vánoční cukroví. Na vánočním stole se budou vyjímat a uvidíte, že se po nich jen zapráší. Příprava tyčinek s pařížským krémem vypadá složitě, ale zdání klame, nic těžkého na tom není.

Co je potřeba

  • 1 vejce
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 balíček polevy z tmavé čokolády

Na krém:

  • 1 vejce
  • 40 g krupicového cukru
  • 10 g kakaa holandského typu
  • 80 g másla

Nejprve si předehřejeme troubu na 150 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Do mísy nasypeme ořechy, cukr, mouku a přidáme vejce. Vařečkou promícháme a vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček. 

Na pečicí papír nastříkáme tyčinky nebo rohlíčky dle vkusu, raději dělejte vyšší vrstvu těsta, mají tendenci se při pečení trochu roztéct do stran. Pečeme do světle hnědé barvy. Ještě teplé tyčinky sejmeme z plechu a necháme zcela vychladnout.

Dále se pustíme do přípravy krému. Ve vodní lázni vyšleháme vejce s cukrem a kakaem. Odstavíme z ohně a necháme krém trochu zchladnout. Poté do něj zašleháme máslo. Krém je pak třeba důkladně vychladit, jinak nebude držet. 

Upečené rohlíčky si rozložíme. Částí krému naplníme cukrářský sáček, zbytek vrátíme do lednice, aby zůstal tuhý. Krém pak nastříkáme na rohlíčky a opět odložíme do chladu.

Nakonec rozpustíme polevu a tyčinky do ní namočíme. Necháme zatuhnout. Tyčinky s pařížským krémem uchováváme v lednici

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.