Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct velikonoční perníčky | recept

Recept na velikonoční perníčky. Velikonoční inspirace? Co takhle provonět domov vynikajícími zdobenými velikonočními perníčky? To je přece dobrý nápad! Příprava těsta na medové velikonoční perníčky je poměrně snadná. Při pečení perníčků budeme postupovat podle receptu Dr. Oetkera. Nezapomeňte si připravit formičky (vykrajovátka) na pečení s velikonoční tematikou – upečte si velikonoční perníčky ve tvaru vajíček, zajíčků, kuřátek a beránků.

Co je potřeba

Na zhruba 50 ks velikonočních perníčků:

na těsto:

  • 240 g hladké mouky
  • 70 g kakaa
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 balíček Kypřicího prášku do perníku Dr. Oetker
  • 2 PL medu
  • 2 vejce

na zdobení velikonočních perníčků:

  • 1 bílek na potření
  • 1 balení Tubiček na zdobení Dr. Oetker

dále pak:

  • plech na pečení
  • papír na pečení
  • váleček formičky (velikonoční motivy – vajíčko, beránek, zajíček) mašlovačka
1

Začneme přípravou těsta. Vál posypeme moukou a kakaem (může být i granko), přidáme cukr, kypřicí prášek do perníku, med a vejce. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které se stane základem velikonočních perníčků.

2

Těsto vyválíme a formičkami vykrojíme požadované tvary perníčků. Položíme na pečicí papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut: elektrická trouba: 190 °C horkovzdušná trouba: 170 °C plynová trouba: stupeň 3–4

3

Ještě horké velikonoční perníčky potřeme rozšlehaným vaječným bílkem.

4

Po vychladnutí velikonoční perníčky ozdobíme. Můžeme použít Tubičku na zdobení od výrobce Dr. Oetkera. Tato cukrářská pomůcka je vhodná pro zdobení dortů, zákusků a cukroví. 76gramové balení vyjde zhruba na 45 korun.

Velikonoční perníčky uchováváme v chladu, ideálně v krabici. Chceme-li, aby perníčky vydržely déle měkké, pak k nim uložíme také půlku jablka. Funguje to!

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.